V nedeljo 17.12.2023 smo zopet organizirali našo novoletno prireditev Božiček. Prireditev je bila na Podnu v jedilnici Slorest. Slednji so pripravili kosila za 190 udeležencev. Postrežba je bila v celoti izpeljana s strani društva Sožitje in sicer so bile glavne akterke: Zora, Sabina, Urška, Ivanka, Romana, Vinko, Suzana in moja malenkost.

Vsem se najlepše zahvaljujem za pomoč. Skupaj nam je uspelo.

Za naše brbončice je poskrbela Urška Rožman z domačimi piškoti in pecivom. Pridobili smo malo na kilaži, ampak je bilo vredno vsakega grižljaja.

Na prireditvi je bilo 190 članov društva in med gosti tudi gospa Branka Perne – predsednica Zveze Sožitje ter župan škofje Loke – gospod Tine Radinja. Oba sta nam namenila  nekaj spodbudnih besed za naprej in pohval za preteklo delo. vesli smo bili, da sta si vzela čas, kljub nedelji.

Na prireditvi smo delili tudi društveno Glasilo, ki je zelo izčrpno in lepo. Za oblikovanje le tega gre zahvala Karmen Kankel in  Urši  Bastarda Božič –  OŠ Jela Janežiča –  uredniški odbor  ter vsem članom in odborom društva za članke in slike.

Božiček je kljub pomanjkanju snega uspel priti pravočasno in razdeliti bogata darila. Hvala Božičku in njegovima dvema jelenčkoma, da so si vzeli čas za nas.

Na prireditvi je nastopil tudi glasbenik – Darko Berce na harmoniki in plesalci folklorne skupine Jelčki ter plesna skupina Jaka Jenko. Hvala vsem, super ste bili.

Po kosilu pa je za dobro vzdušje poskrbela glasbena skupina Strmina ekspres. Težko si ostal na stolu ob dobri glasbi in še boljših plesalcih.