Zadnjo nedeljo  v avgustu , 29.8.2021, smo se odločili, da organiziramo tradicionalen piknik društva Sožitje. Rezervirali smo si prostor v Pravljični deželi,

vendar pa se je kasneje izkazalo, da je prostor zaseden. Na našo srečo smo dobili novo lokacijo v Svetem Duhu  – na piknik prostoru gostilne Pr Godč.

Zaradi situacije s Covid 19 je bilo za samo udeležbo potrebno  izpolnjevati PCT pogoj,  kljub temu da je bila izvedba prireditve zunaj. To pa je bil tudi glavni razlog, da je bila  udeležba manjša kot v časih pred korono in sicer nas je bilo vseh skupaj točno 90 članov. Glede na to, da je bilo vreme že bolj hladno, se je izkazalo, da je bila nova lokacija še kako dobrodošla, saj je bila zelo sončna.

Odbor za šport je pripravil športne igre za osebe z potrebnimi potrebami na katerih vsako leto zelo uživajo. Športni duh je še kako prisoten in to se je pokazalo tudi s tekmovalnostjo med skupinama: Ta mladi in Ta stari. Zmagali  so Ta stari, seveda zaradi potrpežljivosti in izkušenj. Pohvala gre odboru za šport, za dobro pripravljenost iger in za prepotreben športni duh.

Odbor za prireditve je poskrbel za hrano in pijačo, za dobro razpoloženje pa DJ Marko. Ob tej priliki bi se zahvalila Šubic Petru, ki nas je oskrbel z mesom in pomfrijem ter Razpet Marjanu in Kalan Franciju za pomoč pri peki. Hkrati pa gre zahvala tudi vsem ostalim članom odbora za prireditve, ki so skrbeli za pripravo in postrežbo hrane.

Da je take vrste druženje dobrodošlo se je pokazalo s številčno udeležbo (kljub PCT pogoju).  Starši/skrbniki so nam sami zaupali da so si želeli druženja v skupini z enakimi oz. podobnimi težavami, zato smo se na društvu tudi odločili, da moramo tovrstno  prireditev –  piknik, izpeljati vsako leto.